Apple såväl som HTC kommer till rättslig lösning på alla nuvarande såväl som framtida patent

Patentkrig som Apple har upptäckt sig under de senaste arton månaderna är mycket väl dokumenterade och har täckts runt om i världen som Det Cupertino -baserade företaget tar på sig kampen för att säkra vad de tror är deras registrerade egendom. De kontinuerliga problemen med Samsung såväl som Motorola -rörlighet kanske inte visar någon typ av indikationer på avseende på ett omedelbart slut, men det verkar som om Apple kan ha en mindre sak att oroa sig för efter att ha hänt ett juridiskt kontrakt med Taiwan -baserade HTC som rör patent.

De preliminära tvisterna mellan de två verksamheten började tillbaka i mars 2010 och har bubblat bort i bakgrunden alla med tanke på att även om HTC inte är exakt Apples största rivaler i smarttelefonutrymmet, har de fortfarande en respektabel tillräckligt marknad dela för att motivera oro. Som en del av det rättsliga avtalet som har uppnåtts har Apple såväl som HTC på samma sätt tecknat ett tioårigt tillståndskontrakt som kommer att täcka nuvarande såväl som framtida patent som tilldelas varje företag.

Peter Chou, killen som är bosatt som chef för HTC, har signalerat sitt nöje vid kontraktet genom att ange att hans verksamhet nu kan “fokusera på avancemang istället för rättstvister”. Tim Cook har på samma sätt släppt ett liknande uttalande som en del av den globala avvecklingsreleandet som anger att Apple såväl som deras ingenjörer nu kommer att förbli “laserfokuserad på produktinnovation”. Vissa detaljer som rör det tioåriga licensavtalet har ännu inte offentliggjorts, men det verkar definitivt som HTC såväl som Apple inte längre kommer att kräva att han inkluderar varandras patenterade teknik i framtida enheter, något som bara kan gynna konsumenten.

Det globala kontraktet kan markera slutet på tvisten mellan HTC såväl som Apple men det slutar inte de kontinuerliga problemen som Apple är inblandade med Samsung såväl som andra stridande innovationsföretag. Det är fortfarande vanligt överens om att det nuvarande patentsystemet är inriktat på att tillhandahålla säkerhet för mekaniska produkter såväl som uppfinningar såväl som inte verkligen är så mycket som hanterar den nuvarande digitala tidsåldern, men Apple såväl som HTC har visat att avtal kan nås om en typisk mark hittas.

Här hoppas att alla affärer som har att göra med exakt samma problem kan sitta ner med ett till och som slår ut lite hårdvara samt programvaruapplikationspatentavtal som så småningom indikerar mycket mer alternativ för kunden.

(Källa: Apple)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla aktuella från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post