Apple för att dike iPhone 5 till förmån för iPhone 5C; iPhone 4s för att stanna lite längre

när vi fortsätter att räkna ner dagarna fram till 10 september all-men bekräftad avslöjande av den nya iPhone, har en intressant tidbit just dykt upp med tillstånd av KGI Securities ‘bosatta Apple Analyst Ming-Chi Kuo. Fram till nu trodde man att iPhone 5S skulle handla tillsammans med iPhone 5 och iPhone 5C som Apples tre alternativ tillgängliga för blivande konsumenter. Men Kuo tror att Apple istället skulle kunna dike iPhone 5 helt, snarare välja att hålla iPhone 4s igång tillfälligt som tredje-i-kommandot till iPhone 5S respektive iPhone 5C.

Kuo är vanligtvis på plats med sina analyser av goings-on som rör Cupertino, liksom att notera att iPhone 5 kommer att avbrytas från slutet av Q3, tror att iPhone 4S kommer att skickas till åtminstone slutet av året.

Som flaggskeppsmodell förväntar sig Apple att iPhone 5S kommer att vara den mest populära av de nya deltagarna och levererar många fler enheter än den lägre budgeten iPhone 5C. Men övergången för att ta bort iPhone 5 kommer att överraskas för många, särskilt med tanke på att iPhone 4S har funnits i dubbelt så lång tid för den nuvarande toppmodellen.

Det är inte första gången vi har hört att iPhone 5: s dagar kan numreras, men även om det inte nödvändigtvis binder till företagets vanliga strategier, är det en viss mening ur en affärssynpunkt. När allt kommer omkring, om iPhone 5s, som vi förväntar oss, tar en liknande form som iPhone 5, kommer lutningen för konsumenterna att köpa den över iPhone 5 att reduceras kraftigt, men med iPhone 5 ur bilden och bara den Polykarbonat iPhone 5C och föråldrad iPhone 4s för företag, misstänker man att marknaden kommer att dras till topp-specifikenheten.

IPhone 5S förväntas erbjuda en fingeravtryckssensor mitt i en rörelse av interna uppdateringar som en 12-megapixelkamera och snabbare processor. Med en champagne -färgkonfiguration och 128 GB lagringsalternativ för att starta, kunde iPhone 5s verkligen stå huvudet och axlarna ovanför sina kamrater – särskilt om iPhone 5 inte räknas bland dem.

Naturligtvis är det bara förnuftigt att närma sig rapporten om att Apple dikar en 11 månader gammal enhet med en grad av skepsis, men med tanke på Kuos ränder som en av de mer exakta analytikerna, kan det mycket väl vara att den nuvarande blockbuster är på väg ut .

Tankar?

Du kanske också vill kolla in:

iPhone 5s och iPhone 5C släppdatum för 10 september tillkännagivande

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post